Blog by Energy Lab

JolienMijn naam is Jolien Lewyllie en ik ben werkzaam als sportdiëtiste alsook als diabeteseducator bij Energy Lab. Meteen na het behalen van mijn diploma ben ik verschillende bijscholingen gestart en heb ik deze ook succesvol afgerond. Het meest ben ik trots op de post-HBO opleiding Sportdiëtetiek te Arnhem.

Mijn passie voor sport en voeding is ontstaan toen ik zelf nog aan topsport deed. Van jongs af aan heb ik altijd veel aan sport gedaan. Toen al was voeding een veelbesproken onderwerp en wou ik er alleen maar meer over weten. Sportdranken, gellen, energierepen, … was dikwijls een doodlopend spoor en daarom mijn keuze voor de post-HBO opleiding. Ik geef voornamelijk advies rond sportvoeding aan verschillende sportploegen of individuele topsporters. Daarnaast zie ik ook diabeten, mensen met overgewicht, allergieën en intoleranties, ouderen, …

Ik zal met veel enthousiasme bloggen omdat ik het belangrijk vind dat de informatie die we krijgen via het internet goed wetenschappelijk onderbouwd is. Er bestaat te veel tegenstrijdige informatie over voeding waardoor je niet meer weet wat nu eigenlijk correct is.

 

20151127_EnergyLab_Portretten-4Mijn naam is Evelyne Coppens en ik ben werkzaam als sportdiëtiste bij Energy Lab. Daarnaast werk ik ook deeltijds als kinesitherapeut in een groepspraktijk. Mijn liefde voor sport is er altijd geweest. Het was tijdens mijn studies (sport-)kinesitherapie en revalidatiewetenschappen dat ook mijn passie voor voeding ontstond.  De link tussen sport, voeding en gezondheid vond ik zo boeiend dat ik na mijn afstuderen werken combineerde met de opleiding voeding- en dieetkunde om dit verder uit te diepen. Later volgde ik nog verschillende bijscholingen en werkte ik een specialisatiejaar sportvoeding met succes af.

Ik ben er rotsvast van overtuigd: wie zijn lichaam goed verzorgt, die is tot veel in staat. Dat hoeven zeker niet enkel sportprestaties te zijn. Goede voeding helpt ook je weerstand te verhogen tegen ziektekiemen en zorgt voor een grotere weerbaarheid tegen stress, zowel fysiek als mentaal.

Ik blijf me voortdurend bijscholen en wil mijn kennis over (sport)voeding graag met jullie delen om jullie zo te inspireren tot gezonde en blijvende veranderingen in jullie dagelijkse en sportieve leven.